Az infravörös fény mint fűtés.

Mint minden fény az infravörös fény is egy elektromágneses hullám fizikai értelmében.
Az infravörös fény (más néven IR – InfraRed) szabad szemmel nem látható, mert az infravörös fénysugarak/hullámok kívül esnek a szem számára még érzékelhető elektromágneses hullám tartományán. Az infravörös sugarakat hullámhosszuk függvényében A, B, C nevekkel jelölik. A hosszú hullámhosszú infravörös sugarakat fűtő hatásukról már jól ismerhetjük, hiszen a gyertya lángja, a tűz, a cserépkályha, a Heat4All infravörös fűtőpaneljei és a Nap is infravörös sugárzást bocsájt ki magából, aminek meleg hőérzetünket köszönhetjük.
Tehát az infravörös hősugárzás egy természetes jelenség, sőt minden test, amely hőt bocsájt ki magából valamilyen mértékben infravörös hullámok formájában teszi ezt meg.
Mivel a fény nagyon gyorsan, „fénysebességgel” terjed ezért az infravörös hőforrások igen gyorsan és hatékonyan hatnak hőérzetünkre.
az_infravoros_feny_mint_futes_kep_2.jpg
Gondoljunk csak a gyertyára, aminek a lángja a meggyújtás pillanatától kezdve azonnal hőt sugároz ki magából.
A Heat4All infravörös dizájnfűtései is igen hatékonyak és gyorsak.
A német csúcsminőséget képviselő Heat4All infravörös fűtőpaneljeink, hatékonyak, esztétikusak, egyediek, könnyen szerelhetőek, karbantartást nem igényelnek sőt költöztethetőek is…      Olvasson többet rólunk!