Az infravörös fűtési stílus

2016\02\02

Hagyományos fűtési módok és a Heat4All infravörös fűtési stílus összehasonlítása

A hagyományos fűtési módok (központi fűtés, pellet/olaj/fa kazán, cirkó, meleg levegő befúvás, padlófűtés, stb) a konvekció elvén, tehát a meleg levegő áramlása révén fűtik be a helyiségeket.
Ezek a fűtési módszerek a legelterjedtebbek ezért nem csoda, hogy a legtöbben ezeket a fűtési megolsások keresik első sorban.

Fűtésünk hatékonyságában kulcsszerepet játszik otthonunk szigetelése.
Kiegészítő fűtések vásárlására sok esetben a szigetelés vagy az alul méretezett fűtés miatt kényszerülünk. Ezekben az esetekben elektromos olajradiátort vagy például 2-3000 Wattos fűtő-ventilátorokat szerzünk be, amelyek minden használat alkalmával a villanyóránkat kegyetlenül megpörgetik a levegőt meg kiszárítják.

A rossz szigetelési körülményeken számos esetben nehéz változtatnunk, például, amikor egy lakóközösség tagjai vagyunk, ahol minden beruházást meg kell szavazni és természetesen nem mindenki elkötelezett az éveken át tartó havi plusz költségnövekedéssel járó felújítási és karbantartási munkálatok iránt.

Hát igen, nem elég, hogy a fűtésért kisebb-nagyobb vagyonokat fizetünk de még karban is kell tartanunk őket (kéményseprés, szivattyú, kazán, csövek, fűtőtestek, fűtőkamra és tároló, stb.) és ennek tetejében még házunk szigetelésén is el kell gondolkoznunk...

Tény, hogy hagyományos fűtéseink a levegő felmelegítésével fűtik lakásunkat, vagyis elsősorban
a plafon fűtésért fizetünk ezután következünk mi a sorban.
Ezt a meleg levegő fizikai tulajdonságainak köszönhetjük.
Ebben a kontextusban, nyugodtan nevezhetem a meleg levegős fűtéseket hálátlannak, hiszen drágán fizetek annak a térnek a fűtésért, ahol nem is tartózkodom mint például a plafon...

A meleg levegővel történő fűtésnek vannak még hátrányai, ilyen a porosodás vagy a szellőztetés, amikor is a drága pénzen felmelegített levegőnk hálátlanul kiszökik a nagyvilágba.

Ahogy a levegő melegszik, veszít páratartalmából, nem tudja megkötni a szálló port ennek következtében a lakás porosabbá válik, a levegő meg szárazzá, mely könnyedén válik irritálóvá a nyálkahártya számára. (Gondoljunk csak a torkunkra, szemünkre vagy a száraz bőrünkre.)

Szellőztetésre voltaképp azért van szükség,hogy a levegő páratartalmát pótoljuk. Mialatt a száraz meleg levegő helyet cserél a friss levegővel, hőérzetünk igencsak lezuhan, szinte kockává dermedünk a lakásban. A fűtőtestek ismét felmelegítik és kiszárítják a levegőt ezután majd újra szellőztetni fogunk és kezdjük előlrül ezt a folyamatot...

Van megoldás!
    Modern világunk ismét tanult a természettől és a fentebb felsorolt problémákat és hátrányokat egy vargabetűvel könnyedén megoldja az infravörös fűtés segítségével.
    Az infravörös sugárzás gondoskodik télen-nyáron a nap melegéről.
Minden olyan test (így az emberi test is), amely hőmérséklete eltér az abszolút 0 értéktől,
valamilyen mértékű infravörös hőhullámot bocsájt ki magából. (Ez műszerekkel is mérhető és akár képet is lehet róla készíteni). Ebből következik, hogy minél nagyobb egy anyag/test hőmérséklete annál nagyobb arányú lesz az infravörös fény vagy hőhullám kibocsájtása.
Az infravörös hőhullámok a sűrűséggel rendelkező anyagok/testek felületét közvetlen módon képesek melegíteni -> a leadott hőenergia közvetlenül hasznosul.
Mivel a hőhullámok a levegőt nem képesek melegíteni ezért, a levegő páratartalma optimálisabb és frisebb lesz.

Heat4All infravörös fűtéseink hatékonysága: a gyors felfűtési időben, a 99,9 %-os hőenergia előállításában valamint a magas (~82%-os) infravörös hőhullám előállításában rejlik, mindemellett biztonságosan használható.

Heat4All infravörös fűtéseink igazodnak otthonának/irodájának stílushoz, mert felületeik Ön által megválaszthatóak, lehet elegáns sima fehér, akár színes dekor- vagy strukturált üveg, tükör vagy épp kedvenc festménye/családi képe is.  Katt ide!

Az infravörös fűtésrendszerek alkalmazási lehetőségeiről itt tudhatsz meg többet.

Tegye egyedivé fűtését, legyen büszke egyedi dizájnfűtésére!

Infravörös dizájnfűtésünk felszereléséhez/telepítéséhez nincs szükség: a csövek kiépítésére, tárolóhelységre, karbantartásra, kémény kiépítésre/karbantartásra, tüzelőanyagra, szellőztető vagy keringető rendszerekre, nincs extra helyigénye.
Az Ön Heat4All infravörös dizájnfűtése időtálló, hatékony, bekerülése akár 50-70%-al kedvezőbb a hagyományos fűtésekkel bekerülési árával, fő- és kiegészítőfűtésként egyaránt alkalmazható,
“nem fűt feleslegesen”, bármikor bővíthető, megújuló energiarendszerekkel összeköthető, akár mobil applikáción keresztül is vezérelhető, stb.

Az Ön Heat4All infravörös dizájnfűtése:

 • időtálló
 • csúcsminőségű anyagokból, precíz gyártási technológiával készül
 • egyedi
 • bekerülési költsége 50-70%-al is kedvezőbb lehet a hagyományos fűtéssekkel szemben
 • karbantartást nem igényel
 • energiatakarékos és hatékony
 • nem használja el az oxigént a helyiségben
 • nincs károsanyag-kibocsájtás
 • nem szárítja ki a levegőt
 • frissen tartja a levegőt, optimalizálja a helyiségklímát
 • csökkenti a “porterhelést” a helyiségekben
 • fokozza a falak szigetelőképességét
 • könnyen felszerelhető (akár szakember segítsége nélkül)
 • elektromos (230V-os hálózatról üzemeltethető)
 • termosztáttal szabályozható

A Heat4All infravörös fűtés mindent tud, amit elvárnak tőle -> kiváló anyagokból csúcsminőségben készül, modern, hatékony, stílusos és egyedi.

Jelentkezzen be bemutatótermünkbe és tekintse meg termékeinket!

Nálunk érték a kíváncsiság!

Heat4AllÖrömmel fűtünk be nálad is!

 

Kétkedőknek, akik csúcsminőségű Heat4All infravörös fűtésünket az aktuális áram díjakkal vetik össze és drágálják:

 - Az áram manapság egyre kedvezőbb feltételekkel magán úton is előállítható pl.: napelemek vagy szélerőművek által, melyek beruházási költségei családi házak esetében akár 5-6 éven belül meg is térülhetnek.

 •   Heat4All infravörös fűtéseink megújuló energiaforrásokkal összekapcsolhatóak

  - Tény, hogy a hagyományos fűtési rendszerek tervezési, szerelési/telepítési díjai és anyagköltségei, stb. egy kb. 110m2-es családi ház esetében könnyedén meghaladhatják a 3 millió forintot.

 •   Heat4All infravörös fűtéseinkkel ezeket a költségeket akár 50%-70%-al is mérsékelhetjük.
  Nem kell fizetnünk a karbantartásért, a tároló vagy kamra építéséért, kéményseprési díjért, tüzelőanyagért (fa, pellet, szén, gáz, olaj, stb.)…
 •   Egy 15 éves összevetésben vizsgálva az infravörös fűtések beszerzési és üzemeltetési költségei nem érik el a hagyományos fűtéssel járó beruházási és fenntartási költségeket.

Nem elhanyagolható, hogy a gáz, olaj, fa, pellet, szén stb. tüzelésen alapuló fűtések elhasználják az oxigént, előállításuk környezeti károkkal jár valamint ezeknek az anyagoknak a beszerzési árai nagy mértékben függnek a kül- és belpolitikai eseményektől csak úgy mint a földjeinkben végesen kitermelhető készletektől.

Aki hosszú távon gondolkodik,a jövőbe tekint!

A kételkedőknek és érdeklődőinknek egyaránt javaslom, hogy keressenek bennünket, egyeztessenek időpontért bemutatótermünkbe. Jöjjenek el hozzánk a Heat4All-hoz ahol szemügyre vehetik és kipróbálhatják termékeinket!

Nálunk érték a kíváncsiság!

Heat4AllÖrömmel fűtünk be nálad is!

 

2016\01\14

Német csúcstechnológia és minőség infravörös fűtéseinkben

Infravörös fűtőpaneljeink hatékonyságáról a csúcsminőséget és technológiát előállító német gyártónk gondoskodik, amely több mint 20 éve beszállítóként van jelen az autóiparban. Többek között luxusautók (pl.: BMW, Mercédesz, stb) számára tervez és gyárt megbízható, időtálló infravörös ülés- és kormányfűtéseket és egyéb kiegészítő fűtéseket. Gyártónk az autóipar mellett fűtési megoldásait, csúcstechnológiáját és tapasztalatait felhasználva a ruhaipar számára is készít speciális fűthető táli viseleteket pl.: fűthető kabátot, hótaposó csizmát, kesztyűt.
Jó érzés rábízni magunkat egy olyan gyártóra, aki elkötelezett a minőségi termékek tervezése és gyártása iránt, képes mindenkor a legmagasabb vásárlói igényeknek megfelelni.
Heat4All infravörös dizájnfűtéseink szintén kiváló minőségű anyagokból készülnek, gyorsan felfűtenek, hő hatására nem deformálódnak! A sodort minsőségi acél /NIROSTA 4404/ fűtőszálak gondoskodnak a gyors felmelegedési időről valamint ellenállnak a hőtágulásnak és rendkívül időtállóak.
A Stuttgarti Műszaki Egyetem tanulmányban vizsgálta Heat4All infravörös fűtőpanelünk hősugárzási hatékonyságát, melyet elismerően értékelt.
Fűtőpaneljeink hatékonyságára jellemző: a rendkívül gyors felfűtési idő, hőérzetünk dinamikus és kellemes emelkedése, a felvett áram 99,9%-os hőenergiává alakítása (gyakorlatilag nincs pazarlás, hasznosul az energia).

Az infravörös fűtési technológiánknak köszönhetően a helyiségek gyorsan és egyenletesen melegednek fel, kedvezően hat a helyiségklímájára és energiatakarékos azáltal, hogy hőérzetünk 2-3C°-al magasabb a környezeti levegő hőmérsékletéhez képest (a hagyományos fűtésekkel szemben), tehát kevesebb energiára és időre van szükség a kellemes meleg biztosítására.
Gyakorlati példával leírva: testünk hőérzete a megszokott környezeti hőmérséklettel azonos lesz pl: 22C° körüli, míg a levegő valós hőmérséklete 19-20C°. Ennek oka, hogy az infravörös fűtés nem a levegőt melegíti fel, hanem a hőt közvetlen módon a helyiségben lévő tárgyaknak és testeknek adja át.
További haszonnak tekinthető, hogy a levegő páratartalma optimális marad, melynek következtében a levegő őrzi frissességét , csökken a por mennyisége a helyiségekben -> szellőztetéskor nem engedjük ki a “drága” meleget a szobából.
Heat4All infravörös fűtőpaneljeink technológiai előnyei:

 • karbantartást nem igényel
 • nem használja el az oxigént (mint például a kazán, kandalló, kályha stb)
 • nincs károsanyag-kibocsátása
 • nem szárítja ki a levegőt
 • nem keveri fel a port a helyiségekben
 • optimális helyiségklímát biztosít /frissebb levegő/
 • a falakat melegíti és szárítja -> gátolja a penészképződést -> növelheti a helyiség hőszigetelését
 • szakember nélkül is felszerelhető
 • bármikor bővíthető
 • mobilizálható (költöztethető)
 • megújuló energiaforrásokkal összekapcsolható
 • fő fűtésnek és kiegészítő fűtésnek is egyaránt használható
 • mennyezetre és falra egyaránt szerelhető
  ...kattints ide
  motazs-blog.png

Tudjon meg többet infravörös fűtéseinkről

hatékonyság minőségi anyagok infravörös technológia

2016\01\01

Az infravörös fény mint fűtés.

Mint minden fény az infravörös fény is egy elektromágneses hullám fizikai értelmében.
Az infravörös fény (más néven IR – InfraRed) szabad szemmel nem látható, mert az infravörös fénysugarak/hullámok kívül esnek a szem számára még érzékelhető elektromágneses hullám tartományán. Az infravörös sugarakat hullámhosszuk függvényében A, B, C nevekkel jelölik. A hosszú hullámhosszú infravörös sugarakat fűtő hatásukról már jól ismerhetjük, hiszen a gyertya lángja, a tűz, a cserépkályha, a Heat4All infravörös fűtőpaneljei és a Nap is infravörös sugárzást bocsájt ki magából, aminek meleg hőérzetünket köszönhetjük.
Tehát az infravörös hősugárzás egy természetes jelenség, sőt minden test, amely hőt bocsájt ki magából valamilyen mértékben infravörös hullámok formájában teszi ezt meg.
Mivel a fény nagyon gyorsan, „fénysebességgel” terjed ezért az infravörös hőforrások igen gyorsan és hatékonyan hatnak hőérzetünkre.
az_infravoros_feny_mint_futes_kep_2.jpg
Gondoljunk csak a gyertyára, aminek a lángja a meggyújtás pillanatától kezdve azonnal hőt sugároz ki magából.
A Heat4All infravörös dizájnfűtései is igen hatékonyak és gyorsak.
A német csúcsminőséget képviselő Heat4All infravörös fűtőpaneljeink, hatékonyak, esztétikusak, egyediek, könnyen szerelhetőek, karbantartást nem igényelnek sőt költöztethetőek is…      Olvasson többet rólunk!

elektromágneses hőforrás infravörös fény infravörös fűtés dizájnfűtés heat4all

heat4all